Αναπτυξιακή συνεργασία: Ευρωπαϊκές πολιτικές, προκλήσεις και προοπτικές


Λεπτομέρειες Event


Εκδήλωση με τίτλο «Αναπτυξιακή συνεργασία: Ευρωπαϊκές πολιτικές, προκλήσεις και προοπτικές» πραγματοποίησε τη Δευτέρα 15 Μαΐου, το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτικών Ιδρυμάτων (ENoP).
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Τριπόδων 28, Πλάκα.
Κατά την εισαγωγή του Δρ. Arnold Kammel, Αναπληρωτής συντονιστής του ENoP και Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του  PolAk επισήμανε τη σημασία της αναπτυξιακής συνεργασίας στην υφιστάμενη διεθνή συγκυρία.
Η κα. Marie-Laure De Bergh, Αναπληρώτρια επικεφαλής του τομέα 5 της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης ανέλυσε το πλαίσιο της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής πολιτικής και τη διασύνδεση που υπάρχει με την Agenda 2030.
Ο Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Σπύρος Ρουκανάς ανέπτυξε την ελληνική διάσταση της αναπτυξιακής συνεργασίας. Παρουσίασε τη συμβολή της Ελλάδας αλλά και τη σημασία της αναπτυξιακής συνεργασίας για κρίσιμα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό.
Ο  Δρ. Αναστάσης Βάλβης, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναφέρθηκε στον ρόλο των ΜΚΟ για την υλοποίηση της αναπτυξιακής συνεργασίας. 
Συντονιστής στη συζήτηση ήταν ο Επιστημονικός Συντονιστής του ΚεΔΕΠΟΔ Δρ. Αντώνης Κλάψης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.kedepod.gr/?event=%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%cf%84%cf%85%ce%be%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%80